PLAVNICA 2016

Dominacija domaćih takmičara u Perastu

Rate this item
(2 votes)

U prelijepom ambijentu i dobroj atmosferi u Perastu je juče priređeno Otvoreno prvenstvo Crne Gore u sprint triatlonu, odnosno 2. Kotorski triatlon. Učestvovalo je ukupno 71 triatlonac/ka iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Poljske, Rusije, Engleske i Ukrajine.

perast 1

U pojedinačnoj konkurenciji je nastupilo 53 takmičara od kojih je prvi kroz cilj prošao Dušan Milošević iz Triatlon kluba Podgorica sa vremenom 1 sat 5 minuta i 18 sekundi. On je ujedno postao i crnogorski prvak za 2016. godinu u disciplini sprint triatlon. Drugo mjesto je osvojio Luka Čupić iz TK Herceg Novi i treće mjesto Dragan Jovanović iz TK Kotor.

Kod žena najbrža je bila Maja Bonačić iz Hrvatske, sa vremenom 1:13:52 drugo mjesto, ujedno i 1. mjesto u konkurenciji crnogorskih takmičarki osvojila je Jelena Tomašević iz TK Herceg Novi u vremenu  1:24:51. Treća kroz cilj ušla je  Žana Pavićević iz TK Podgorica. Treba napomenuti i da je Lidija Vukić iz TK Herceg Novi zauzela 6. mjesto ukupno, odnosno 3. mjesto u konkurenciji crnogorskih takmičarki.

 perast 2

U okviru 2. Kotorskog triatlona bilo je ogranizovano i štafetno takmičenje, revijalnog karaktera, gdje tim čine tri člana od kojih svako radi po jedan segment trke. Na ovaj način se mlađi i neiskusniji takmičari upoznaju sa svijetom triatlona. Trku je zvršilo 6 ekipa, a ovaj put najbrža je bila štafeta Triatlon kluba Nikšić.

Rezultati:

rez per ž

rez per 1

rez per 2

Read 2606 times Last modified on petak, 02 septembar 2016 16:59