PLAVNICA 2016

Uspješno završen prvi triatlon na poludistanci u Crnoj Gori

Rate this item
(2 votes)

ol2

U okviru međunarodne federacije Ocean Lava i u organizaciji TK Multisport akadamija Mayer i Triatlon saveza Crne Gore, u  pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor, u nedjelju, 3 jula održana je prva trka u dugom triatlonu (1,9km plivanje, 90 km biciklizam i 21 km trčanje) u našoj zemlji. Ukupno je nastupilo 38 takmičara u pojedinačnoj konkurenciji i 3 štafete sa po 3 člana, a osim domaćih, nastupuili su i takmičari iz Hrvatske, Srbije, Rusije, Slovenje, Češke i Velike Britanije.

Prvi pobjednik trke postao je Andrej Vištica iz Hrvatske u vremenu 3h 50 min i 58sec ispred Perta Vabrouseka iz Češke i svog zemljaka Dalibora Vujevića. Kod žena, prva je kroz cilj prošla Maja Bonačić iz Hrvatske ispred Anete Arifi iz Srbije i domaće takmičarke Lidije Vukić.

Prvi šampion Crne Gore u ovoj disciplini postao je Dušan Milošević iz TK X Podgorica, a na postolju su još bili Luka Čupić iz TK X Herceg Novi i Dragan Jovanović iz TK Kotor. Lidija Vukić, članica TK X Herceg Novi postala je državna šampionka .

Iako je trka organizovana prvu put, po ocjenama učesnika organizacija je bila na najvišem nivou. Sve rezultate možete vidjeti na zvaničnom sajtu trke.

ol1

 

 

 

 

 

 

Read 2698 times Last modified on utorak, 26 jul 2016 16:42