PLAVNICA 2016

Festival rekorda na Plavnici

Rate this item
(7 votes)

plav1

Juče je na Plavnici, u organizaciji Triatlon kluba Podgorica i Triatlon saveza Crne Gore, a u saradnji sa Gradskom opštinom Golubovci, Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada i Nacionalnim parkom ''Skadarsko jezero'' održan ''III Podgorički triatlon – Plavnica 2016''. Prelijep ambijent Nacionalnog parka, bio je upotpunjen i idealnim vremenskim uslovima za trku. Na takmičenju je, u dvije discipline, učestvovalo oko 75  takmičara u pojedinačnoj konkurenciji i 3 štafete sa po 3 člana iz Crne Gore Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Rusije i Švedske. Uslovi za trku su bili sjajni i pored povremene kiše pa je većina učesnika postavila svoje lične rekorde.

U olimpijskom triatlonu, 1500 m plivanja, 40 km biciklizma i 10 km trčanja, najbolji rezultat je postigao Marin Koceić iz Hrvatske, sa vremenom 1h55min16sekundi. Za njim su kroz cilj prošli Jakša Diklić iz Hrvatske i Strahinja Trakić iz Srbije.

U konkurenciji dama, u ovoj distanci, najbolja je bila Danijela Kuna iz Hrvatske. Mjesta predviđena za najbolje još su zauzele Aneta Arifi iz Srbije i Neira Odobašić iz Bosne i Hercegovine.

Kako je ovo bilo Otvoreno prvenstvo Crne Gore u olimpijskom triatlonu, dodijeljene su nagrade i crnogorskim takmičarima. U muškoj konkurenciji, Luka Čupić iz Triatlon kluba Herceg Novi je odbranio titulu prvaka Crne Gore, dok je drugi bio Filip Krgović iz Triatlon kluba Podgorica, a treći Goran Daničić član Triatlon kluba Herceg Novi. Najbolja Crnogorka je Lidija Vukić član Triatlon kluba Herceg Novi, dok je drugo mjesto zauzela Žana Pavićević član Triatlon kluba Podgorica.

plav2

U sprint triatlonu, 750 metara plivanja, 20 km biciklizma i 5 km trčanja, najbolji rezultat ostvario je Dragan Jovanović iz Triatlon kluba Kotor. Drugi je bio Saša Jovanović, takođe član Triatlon kluba Kotor, dok je treći bio Nikita Harčenko iz Rusije.

U konkurenciji dama, prva je kroz cilj prošla Made Žeravica iz Hrvatske. Nakon nje kroz cilj su prošle Jelena Tomašević član Triatlon kluba Herceg Novi i Gorana Vujović član Triatlon kluba Podgorica.

Rezultati:

OT savez

13453084 10207719579560741 482185312 o

Read 3479 times Last modified on sreda, 29 jun 2016 15:39