PLAVNICA 2016

Uspješno završeni 2.Bokeški akvatlon i 5. Bokeški triatlon

Rate this item
(5 votes)

podijum

Tivat je posljednjeg vikenda u maju bio opet centar dešavanja kad je triatlon u pitanju jer je u subotu 28.05.2016 održan 2. Bokeški akvatlon, dok je dan kasnije održan i 5. Bokeški triatlon, takmičanje sa nadužom tradicijom u Crnoj Gori. U prvoj trci učestvovalo je 30, a na drugoj 35 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine i obje trke su organizovali Triatlon klub Tivat i Triatlon savez Crne Gore.

Na 2. Bokeškom akvatlonu (1 km plivanje i 5km trčanje), koji je predstavljao i prvenstvo Crne Gore za ovu godinu dominirali su domaći takmičari pa je i u apsolutnom poretku i u prvenstvu Crne Gore podijum bio identičan. Šampionskom titulom okitio se Luka Čupić iz TK X Herceg Novi, a mjesta na podijumu su još zauzeli Dušan Milošević iz TK X Podgorica i Vitomir Milošević iz TK X Herceg Novi.

Kod žena, najbrža je bila Danijela Kuna iz Hrvatske, a za njom su kroz cilj prošle domaće takmičarke Lidija Vukić iz TK X Herceg Novi, koja se istovremeno i okitila titulom državnom prvaka, i Žana Pavićević iz TK X Podgorica. Treće mjesto u konkurenciji takmičarki iz Crne Gore zauzela je Mileva Stojanović iz TK Kotor.

Na 5 Bokeškom triatlonu, disciplina sprint triatlon dominirali su takmičari iz Hrvatske i zauzeli po prva 2 mjesta u obje konkurencije - Jakša Diklić i Ivan Kovačev u muškoj, a Maja Bonačić i Danijela Kuna u ženskoj konkurenciji. Mjesta na podijumu zauzeli su još Dušan Milošević u muškoj i Lidija Vukić u ženskoj konkurenciji.

Rezultati:

akvatlon fin

 

bokeški fin

 

 

Read 3304 times Last modified on ponedeljak, 30 maj 2016 17:04