PLAVNICA 2016

Održan „II Podgorički triatlon - Plavnica 2015“

Rate this item
(3 votes)

svi pobjednici

U subotu, 13. juna održan je „II Podgorički  triatlon - Plavnica 2015“, pod pokroviteljstvom Opštine Golubovci, Uprave za mlade i sport i Sekreterijata za kulturu i sport Glavnog grada.

U prelijepom ambijentu Nacionalnog parka Skadarsko jezero na takmičenju je učestvovalo 93 takmičara iz Crne Gore i regiona, 69 u pojedinačnoj konkurenciji i 8 štafeta sa po 3 člana od kojih samo jedan nije uspješno završio zadate distance.

U glavnoj trci dana, olimpijskom triatlonu, najbolji rezultat je postigao triatlonac iz Hrvatske, Andrej Vištica. Vištica je trku od 1500m plivanja, 40km biciklizma i 10km trčanja završio za 1:55:35. Drugo i treće mjesto su osvojili Marko Desimirović iz Srbije, kao i proslogodišnji pobjednik Jakša Diklić iz Hrvatske.

U konkurenciji dama najbolja je bila Maja Bonačić iz Hrvatske sa rezultatom 02:16:07. Drugoplasirana triatlonka je Aneta Arifi iz Srbije , dok je treće mjesto osvojila Ana Aljinović iz Hrvatske.

U konkurenciji crnogorskih takmičara najbolji je bio Luka Čupić iz Triatlon kluba Herceg-Novi koji je olimpijsku distancu završio sa vremenom 02:08:45, čime je odbranio prošlogodišnju titulu šampiona Crne Gore. Drugo mjesto zauzeo  je Dragan Jovanović,  takođe iz Triatlon kluba Herceg Novi, dok je treće mjesto osvojio Dušan Milošević iz Triatlon kluba Podgorica. Šampionka Crne Gore  u olimpijskoj distanci za 2015. godinu postala je Daliborka Davidović iz Budve u vremenu 3:01:11.

U sprint triatlonu, 750m plivanja, 20km biciklizma i 5km trčanja, najbolji su bili  Danilo Jovanović iz Srbije, a nakon njega su kroz cilj prošli Vedran Vrebac iz Hrvatske i Danilo Radojković iz Srbije. U ženskoj konkruenciji najbolje su bile  crnogorske takmičarke - prvo mjesto osvojila je Lidija Vukić iz Triatlon kluba Herceg Novi , dok su drugo i treće mjesto zauzele Žana Pavićević i Gorana Vujović iz Triatlon kluba Podgorica.

Među štafetama najboja je bila ekipa Triatlon kluba Nikšić, u čijem sastavu je nastupila i naša Olimpijka Slađana Perunović. Nakon njih kroz cilj su prošle ekipe „Dif Bike 2“ iz Bara i „K3 Team“ iz Podgorice.

Zahvaljujuci dobroj organizaciji, lijepom vremenu i  velikom broju takmičara koji su ostvarili svoje lične rekorde, na opšte zadovoljstvo svih uspješno je završen  još jedan Podgorički triatlon.

 REZULTATI

Olimpijski triatlon - Muskarci

Olimpijski triatlon - Muskarci CG

Olimpijski triatlon - Žene

Olimpijski triatlon - Žene CG

Sprint triatlon - Štafete

Sprint triatlon - Muškarci

Sprint triatlon - Žene

 

Read 3737 times Last modified on utorak, 16 jun 2015 10:59